Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Decora

2012.02.05

Stílus

 
Ami először feltűnik a Decora stílus követőiben, az a rengeteg kiegészítő. Sok-sok színes nyaklánc és karkötő, milliónyi csatt és hajpánt a hajba, műanyag játékok. Ezek elengedhetetlenek egy Decora-chantól. A leggyakoribb díszítőformák a Hello Kitty és a Pokemon, de látni SpongyaBob-os és más kisállatos illetve mesefigurás táskát és játékot is. Ezenkívül egyesek akár képesek 2-3 felsőt is magukra aggatni. A lány Decorák nem járnak nadrágban: rózsaszín vagy fehér, esetleg kockás szoknya az állandó viselet. Azért akadnak olyanok is, akik gyümölcsös, süteményes vagy más mintával díszített halásznadrágban járnak, ez főleg a fiúkra terjed ki. Igen, a Decora stílusnak fiú követői is vannak. Igaz, hogy nagyon kicsi arányban, de vannak.

images--4-.jpg

És hogy hogyan nem fáznak a Decora-chanok télen? Mert rengeteg zoknit húznak magukra. Nekik természetes a csíkos térdzoknira húzott újabb zokni és a felemás zokni.
A többség meghagyja az eredeti hajszínét, de van, melíroztatja, festeti.
A vidám színekben pompázó orvosi maszkot nem mondanám kiegészítőnek. A japánok ezt azért viselik, mert nem akarnak lemaradni semmiről, és nem akarják, hogy társaik elkapják betegségeiket. A Decorák csak fogják magukat, és kidíszítik.
A Decora-chanok nem hordanak sminket, az nem tükrözi a bájos és gyermeki megjelenést, vagy ha mégis sminkelnek, csak nagyon keveset és nagyon visszafogottan! Viszont a rajzolás és ragasztás az arcra nem érvényesül annak. A leggyakoribb ábrák a csillag és a szív.
A hajukat egyszerűen két copfba fogják össze, de van olyan is, aki kiengedi. A többségnek van frufruja, de akadnak olyanod is, akik ezt hanyagolták.
A Decora stílusnak nincsenek behatárol alágai, de azért különböző stílusú Decorák vannak.( Igazából, majdnem csak a színekés az arányok változnak )
 
●A sötétebb ágazat, több feketét használ, előkerülnek a fekete-fehér csíkos és kockás dolgok, sötétebb csattok, nyakláncok és ruhák. Kockás szoknya, gyakran kesztyű és nyakkendők.Ez az ág inkább hanyagolja a babarózsaszínt, a zöld, a kék, a piros, és a lila sötétebb árnyalataira hangolódnak rá, valamint a rózsaszín sötétebb árnyalatára, s pinkre.
 

images--5-.jpg

●A színesebb ágazat, nem használja többször rózsaszínt mint más színeket, és a zoknik színeiben és többször előjön a sárga, kék és a zöld.
 
●Az az ág, akik majdnem teljesen a rózsaszínre, a pinkre, a fehérre és esetleg a pirosra vannak ráhangolódva. Őket nevezhetnénk a normál Decoráknak, de ez így nem lenne igaz.
 
●A gyerekesebb ágazat. Rengeteg - szinte a kelleténél is több - plüss és játék, bolyhos, plüssbe burkolt csizma, telerajzolt arc, mesefigurás cuccok.
 
Decorákat gyakran látni nyalókával és cukorkával körülvéve. Ez is a cuki megjelenés érdekében történik.
A Decorák kinézete összességében:                     
-színes hajcsattok
-vidám hajpántok
-térdzoknira felvett rövidebb, felemás zokni
-plüss és műanyag játékok
-sok nyaklánc, karkötő és esetleg gyűrű
-szoknya
-bohókás, aranyos cipő
-semmi smink, vagy csak nagyon kevés
-különböző felsők, akár mesefigurával díszített

Egyszerűen, hogyha régóta Decora vagy, Decorásan fogsz enni,aludni,járni, még nevetni is. Attól, hogy  a ruhád olyan, mint egy Decoráé, még nem feltétlenül vagy az. Ettől lesz ez mindennél különlegesebb. A Decora több mint egy nagy rakás csatt és nyaklánc. Egy stílus, ami nem arról szól, hogy szépek, vonzóak legyünk. A Decorák nem érzik a kort, képesek gyerekek maradni. Ez az egész azon alapul hogy legyünk aranyosak, boldogak, és különlegesek.

decora_kawaii_style_fashion.jpg

 
 
Szabályok

Néhány dolog, amikre a stílus követőinek oda kell figyelnie:
1. Ne félj együtt felvenni harisnyát és különböző zoknikat, illetve 3-4 különböző fazonú felsőt/inget!
2. Szükséged van Hello Kitty, Pokemon, SpongyaBob és más díszítő figurákra!
3. Fokozatosan térj át erre s stílusra, ez nem megy pillanatok alatt!
4. Csak akkor kezdj bele, amikor elegendő mennyiségű kiegészítőd van hozzá, csak úgy lesz teljes!
5. Figyelj, hogy mindig legyen valami a hajadban! (hajgumi,csatt, hajpánt, stb.)
6. Használj sok műanyag játékot és kiegészítőt.
7. Nincs szükség sminkre!
8. Fodros vagy csipkés szoknyára mindenképp szükséged lesz!
9. A szekrényedben legyen sok ruha, hogy kedvedre tudd variálni a cuccaidat!
10. Érzésből legyél Decora, ne divatból!
11. Minden Decora lánynak szüksége van egy virtuális háziállatra!
12. Fő a magabiztosság!
13. Igyekezz mindig mosolyogni!
 
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 57360
Hónap: 547
Nap: 12